ŠPORTNO DRUŠTVO ŠKULJA-BARJE

Novoletno srečanje

Tudi letos bomo sezono 2018 zaključili pri našem glavnem pokrovitelju, to je gostilna Pr'Kopač. Srečanje bo 1. decembra 2018 ob 19. uri. Vabljeni vsi člani društva Škulja-Barje.

Osnovni podatki

Športno društvo Škulja-Barje

 

Naslov: Pot na Plešivico 2,

1351 Brezovica pri Ljubljani     

 Matična številka: 4067355000

E-mail: skuljabarje@gmail.com

Telefon: 041/652-614 (Robert)

Davčna št.: 42631505

TRR: IBAN SI56 0205 3026 1040 767

 

DONACIJA

donacija20181

Prvi vikend v oktobru je bil predvsem v znamenju lokalnih volitev. Za nas, loške škuljaše, pa je bil pomemben predvsem zato, ker smo se v soboto udeležili mednarodnega tekmovanja v škuljanju, ki je bil v sosednji Hrvaški, natančneje v Savudriji. Prvič smo se tekmovanja udeležili kot člani ŠD Škulja Barje in v praksi pokazali, kaj smo se naučili v treh mesecih treningov. Za prvič smo se odrezali dobro, saj smo osvojili kar nekaj posamičnih zmag, predvsem v kvalifikacijskih tekmah. Od ljudi, ki so vešči te igre, smo dobili polno spodbudnih besed in pohval, da smo glede na začetne korake, zelo talentirani. Eden od primorskih škuljašev je rekel, da si ni mislil, da se bo nekoč škuljalo tudi v deželi žabarjev. No, pa se, in to vedno bolje.
Kar nekaj članov društva ima bogate izkušnje z organizacijami raznih prireditev, zato smo se že pred časom odločili, da tudi v naš športni park pripeljemo mojstre te igre. Tako smo dobili ustrezni termin,  in v soboto, 11.10. organizirali 1. Mednarodno tekmovanje v škuljanju in metu v tarčo, LOG 2014. Vabilo smo poslali vsem društvom na Hrvaškem  in v Sloveniji. Odzvalo se jih je lepo število iz obeh držav in sicer je prišla ekipa iz hrvaškega Zagorja, PK Mokrice, iz Istre so prišle ekipe Savudrije, Marčenegle, Pule, Pinete in Umaga. Iz Slovenije pa so bile poleg domače ekipe še ekipe iz Vogrskega, Arčon in Topoljščice.
Po pozdravnem nagovoru predstavnika kluba in folklornem nastopu skupine Rožmarin iz Vnanjih goric, je vse prisotne tekmovalce in ostale goste nagovoril še župan, Mladen Sumina. Nakar sta skupaj s predsednikom društva, Robertom Dominičem, s simboličnim metom škulje, uradno odprla tekmovanje.  
Vsega skupaj je bilo preko petdeset tekmovalcev, ki so tekmovali v dvojkah. Naši tekmovalci, ki so bili seveda najštevilčnejši , so se dobro postavili po robu starim mačkom tega športa tako, da se je kar nekaj dvojk uvrstilo v izločilne boje. Tam pa se je vendarle pokazalo, da nam še manjka izkušenj iz velikih tekmovanj in morali smo, kljub dobrim igram, priznati premoč gostom, ki so igrali še za razred bolje. Dvajset in več let izkušenj v tem športu je pač podatek, ki pove vse. Prav veselje je gledati te mojstre, s kakšno lahkoto »pokrivajo« balinčka. Vendarle pa se jim nekaj naših igralcev že kar hitro približuje in prav dvema od njih je uspelo priti do tekme za tretje mesto. Po izjemno izenačenem boju, sta morala priznati premoč in na koncu osvojila odlično četrto mesto. To sta bila Miran Kumer in Mitja Šebenik. Tretje in drugo mesto sta osvojili ekipi iz Vogrskega, pokal za prvo mesto pa je odšel v deželo tartufov, v Marčeneglo. Da pa je ena od nagrad ostala doma, je poskrbel naš Miran Kumer. Še enkrat je dokazal, da se lahko kosa z mojstri, saj je zmagal v metu v tarčo. Nagrade sta skupaj podelila predsednik ŠD Škulja Barje in vsem dobro znan naš sokrajan, Miran Stanovnik, ki si je kljub natrpanemu urniku z veseljem vzel čas za nas.
Član zmagovalne ekipe, Armando Fabijančič , ki je tudi predsednik istrske zveze škuljanja (IPS),  se je ob podelitvi nagrad, v imenu IPS-sa, tudi zahvalil ŠD Škulja Barje za odlično izpeljano prvenstvo. Odkrito nam je povedal, da bi nam lahko po videnem v bližnji prihodnosti celo zaupali organizacijo svetovnega prvenstva v škuljanju. Po njegovih besedah imamo namreč zelo dobre pogoje. To pa je seveda izjemna čast za naše mlado društvo.
Na eni strani je to tudi lepa potrditev odličnega dela vseh društev, ki delujemo v ŠP Log in vzorno skrbimo za naš športni park in njegovo prepoznavnost doma in onkraj državnih meja.  Na drugi strani pa se kaže vsa upravičenost občinskih vlaganj v park. Po vseh teh odličnih športnih dogodkih, ki so se v ŠP Log že uresničili, in se še bodo, bi veljalo razmisliti o povečanju vlaganj vanj, kajti športni park vendarle še ni čisto na takšnem nivoju, kot  si ga njegovi koristniki želimo. Smo namreč že zdavnaj presegli nivo samo lokalnega delovanja, zato park potrebuje še kar nekaj izboljšav.
Na koncu še zahvala vsem, ki so nam pomagali pri izpeljavi tekmovanja:  Elbago d.o.o., Lesnina MG oprema d.o.o., Občina Log Dragomer, ŠD Log, Marjan Baša s.p., Janez Rojc s.p., LU-MIK Luka Miklavčič s.p., Avto Merlak d.o.o., Vahid Nadarevič s.p., MB oprema d.o.o., Inštalacije Paščinski, Mizarstvo Žaž, Bergant, Meritel, Mesarstvo Stane Pečko, Bavaria, Automatic servis, Gostilna Pr«Kopač, Halo Pinki, Kašča Pr«Mrlačnik, Ivan Kavnik, Marmor Kavnik, Vinarstvo Janček, Fibernet, prevozi Pirc, Handmade.
A.S.

Prihajajoči dogodki

No events

Obiskovalci

Danes21
Skupaj54066